Irkçılık

72,00 -40%

Tarihi anlamak için bugünü anlamak gerekir.

“Belirli bir zamanda, belirli bir ölçüde ve belirli koşullarda ırkçılıktan geçmemiş hiçbir modern devlet yoktur.”
Michel Foucault

  
Stok kodu: 9786055904562 Kategoriler: ,

Tarihi anlamak için bugünü anlamak gerekir.

“Belirli bir zamanda, belirli bir ölçüde ve belirli koşullarda ırkçılıktan geçmemiş hiçbir modern devlet yoktur.”
Michel Foucault

Tarihin neredeyse her döneminde “biz” ve “onlar” ayrımına rastlamak mümkündür. Ancak ırkçılık bütün ayrımcılıklardan farklı bir düzey ve arka planla çıkar karşımıza. O halde ırkçılığın ayırt edici özelliği nedir? Tarihin bir döneminde neden böyle bir kavrama ihtiyaç duyulmuştur? Irkçılık her toplumda kendini aynı şekilde mi dışavurur, yoksa sadece Batı’ya özgü bir ideoloji midir?

Bugün ırkçılığı farklı kılanın, arkasında yatan kapitalist üretim tarzı olduğu çok daha iyi anlaşılıyor. Bu, aynı zamanda ırkçılığın uydurulmuş bir ideoloji olmadığının da en önemli göstergesi. Sinan Özbek, tarihsel bir perspektiften yaklaştığı ırkçılık sorununun köklerini ortaya koymanın yanı sıra onun milliyetçilik, şovenizm, cinsiyetçilik gibi ideolojilerden farkına da işaret ediyor.

Dizi

İlk basım tarihi

Kasım 2012

ISBN

978-605-5904-56-2

Editör

Kapak resmi

Umberto Boccioni

Sayfa sayısı

165

Boyutlar

13×19,5 cm

Kâğıt

70 gr. Enso

Kapak

230 gr. Amerikan bristol

Author Picture

Sinan Özbek

1961’de Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde yüksek öğrenime başladı. Öğrencilik yıllarında gazetecilik yaptı. Yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı ve yine aynı programda doktora öğrencisi oldu. Doktora yeterlilik sınavını verdikten sonra Almanya’ya gitti. Çeşitli işlerde çalıştı. Volkshochschule’de dersler verdi ve Goethe Üniversitesi’nin felsefe derslerini takip etti. 1993’te İstanbul Üniversitesi’nden felsefe doktoru unvanı aldı. 1996’da Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün kurulması amacıyla Türkiye’ye döndü. 1997’de Felsefelogos dergisini çıkarmaya başladı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2007’de 1959’dan beri yayımlanan felsefe dergisi Das Argument’in bilim kuruluna seçildi. 2009’da Felsefe ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Derneği’nin (FESATODER) kuruluşunda yer aldı ve başkanı oldu. Halen Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanıdır.

Güncelleniyor…
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.