AYDINLATMA METNİ

 

Notos Kitap Yayıncılık Eğitim Danışmanlık ve Sanal Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Şirketimiz”) olarak faaliyetlerimizi Kişisel Verilere ilişkin mevzuatla ve Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) kararlarıyla uyumlu yürütmekteyiz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’un (“Kanun”) 10. maddesi uyarınca Kişisel Verilerin elde edilmesi sırasında veri sahibi gerçek kişilerin (“İlgili Kişi”) bilgilendirilmesi öngörülmüştür. Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri işlenen İlgili Kişileri, mevzuat hükümlerine uygun olarak bilgilendirmek amacıyla bu aydınlatma metni hazırlanmıştır.

 

Veri Sorumlusu: Notos Kitap Yayıncılık Eğitim Danışmanlık ve Sanal Hiz. Tic. Ltd. Şti.
Adres: Ömer Avni Mah. Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sk. No: 11/6
Beyoğlu İstanbul
MERSİS No: 0632050915300015
Ticaret Sicil No: 22364-5
Tel: 0212 243 4907
Web Sitesi: www.notoskitap.com

 

  1. Kişisel Verilerinizi Ne Şekilde ve Hangi Hukuki Sebeplerle Topluyoruz?

Notos Kitap Kişisel Verileri; bizzat, temsilcileri veya çeşitli kanallar aracılığıyla, yürürlükteki mevzuata, Kurul kararlarına uygun olarak; şirketimize gönderilen e-postalar, istihdam platformları (Linked-in, Kariyer.net vs.), şirketimiz / temsilcileri veya yetkili üçüncü kişiler ile akdedilen sözleşme/taahhütnameler, yüz yüze görüşmeler, telefon görüşmeleri, internet üzerinden yapılan görüşmeler, e-postalar, tarafımıza yöneltilen sözlü ve yazılı beyanlar, kartvizitler, web sitemizdeki üyelik/abonelik formları, web sitemizde yer alan çerezler, adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar, anketler, şirketimize ait yazılı ve elektronik formların doldurulması aracılığıyla toplamaktadır.

Kişisel Verilerinizi, Kanun’un 5. maddesi uyarınca “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, ”Bir hakkın tesisi, kullanılması veyakorunması için veri işlemenin zorunlu olması”,  ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması”, “Kanunlarda açıkça öngörülmesi” hukuki sebeplerine dayanılarak tamamen veya kısmen otomatik yollarla işleyebilmekteyiz.

 

  1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Kişisel verilerinizi, açık rızanıza veya Kanun’un 5. maddesinde sayılan açık rıza gerektirmeyen hallere bağlı olarak aşağıdaki amaçlarla işleyebiliyoruz:

Acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, Çalışan adayı/stajyer/öğrenci seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi, Çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi, Çalışanlar için iş akdi ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Çalışanlar için yan haklar ve menfaatleri süreçlerinin yürütülmesi, Erişim yetkilerinin yürütülmesi,

Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Görevlendirme süreçlerinin yürütülmesi, Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, İç denetim/soruşturma/istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, İnsan kaynakları süreçlerinin planlanması,

İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, İş sağlığı/güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi, Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, Pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, Performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi, Reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, Risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,

Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, Talep/şikayetlerin takibi, Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, Yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi,

İş bilgisayarı/telefon/e-posta adresi tanımlama, Yasal ve sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Web sitesindeki iletişim formu üzerinden yöneltilen taleplerin karşılanması ve Başvuranlardan gelecek taleplerin karşılanması ve değerlendirilmesi, Web sitesi güvenliğinin sağlanması ve Web sitesi kullanım analizlerinin yapılması.

 

  1. Kişisel Verilerinizi Kimlere, Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz?

Şirketimiz nezdindeki Kişisel Veriler Kanun’un verilerin aktarımına ilişkin düzenlemelerine uygun olarak, yurtiçindeki veya yurtdışındaki, aşağıda belirtilen gerçek veya tüzel Üçüncü Kişilere aktarılabilmektedir.

  • Hizmet Alınan Muhasebe Firması, Hizmet Alınan Ajanslar, BES Firması, Hayat Sigortası Firması, Hukuki Danışmanlar, Sağlık Sigortası Firması, Bordrolama Firması, Hizmet Alınan Mali Müşavirlik Firması, Tedarikçiler:Kişisel Veriler; alınan ürün, servis, hizmetler ve bu kişilerle kurulan ticari, hukuki, sözleşmesel ilişki kapsamında, işlemesi gerekecek verilerle ve amaçlarla sınırlı olarak bu maddede belirtilen hizmet alınan firmalara/kişilere aktarılabilmektedir.
  • Çalışanlar:Şirketimiz ve bu kapsamda çalışanlar tarafından üstlenilen görevlerin gereği gibi yerine getirilebilmesi ve iletişimlerin sağlanabilmesi adına, diğer çalışanlara, müşterilere ve çalışanların görevlerini yerine getirmesi amacıyla temas etmesi gerekli diğer kişilere ait Kişisel Veriler çalışanlar ile paylaşılabilmektedir.
  • Sponsorları:Sponsorlara, sponsorluk faaliyet ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla kullanılmak üzere ve bu amaca ulaşmak için gerekenle sınırlı olarak Kişisel Veri aktarılabilmektedir.
  • Gerçek Kişiler veya Özel Hukuk Tüzel Kişileri: Hukuken Şirketimizden bilgi ve/veya belge talep etmeye yetkili özel hukuk kişilerine, talepleriyle ve yasal olarak iletilmesi gerekenle sınırlı olarak Kişisel Veri aktarılabilmektedir.
  • Hissedarlar ve Yöneticiler:Faaliyetlerin takip edilmesi, ticari stratejilerin belirlenmesi ve geliştirilmesi, denetim ve pay sahiplerine bilgi verilmesi amaçlarıyla sınırlı olarak Kişisel Veriler, hissedarlar ile paylaşılabilmektedir.
  • Müşteriler:Müşteriler tarafından alınan ürün ve hizmetlerin, müşteriler ile aramızdaki ilişki çerçevesinde sunulabilmesi amacıyla çalışanlara ait Kişisel Veriler müşteriler ile paylaşılabilmektedir.
  • Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları:Yasal olarak yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, talepleriyle ve yasal olarak iletilmesi gerekenle sınırlı olmak üzere Kişisel Veri aktarılabilmektedir.

 

  1. Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

Şirketimize başvurarak;

  • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel Verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurtiçinde veya yurtdışında Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel Verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması ha linde bunların düzeltilmesini ve bu kapsamda yapılan işlemin Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlindeKişisel Verilerinizin silinmesini veya yok edilmesinive bu kapsamda yapılan işlemin Kişisel Verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen Kişisel Verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel Verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Ancak Kanun’un 28/2. maddesi hükmü gereği aşağıdaki hallerde zararın giderilmesini talep etme hakkınız hariç yukarıda sayılan haklarınızı kullanamazsınız:

  • Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.
  • İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.
  • Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.
  • Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

 

  1. Haklarınızı Kullanma Yollarınız Nelerdir?

Haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda öncelikle Notos Kitap’a başvurulması gerekmektedir. Başvuru Tebliği uyarınca İlgili Kişi, haklarını kullanmak istemesi halinde taleplerini; yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP), güvenli elektronik imza, mobil imza ya da İlgili Kişi tarafından Notos Kitap’a daha önce bildirilen ve Notos Kitap sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi vasıtasıyla iletebilir. Ayrıca Başvuru Tebliği hükümleri gereği, başvuru hakkından yararlanılabilmesi için, başvuruların Türkçe yapılmış olması şarttır.

İlgili Kişi, yazılı başvuruda bulunmak istemesi halinde, ıslak imzalı başvurusunu Notos Kitap’ın aşağıdaki adresine noter aracılığıyla gönderebilir, bizzat elden teslim edebilir, yasal temsilcisi veya vekili aracılığıyla ulaştırabilir.

Adres: Ömer Avni Mah. Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sk. No: 11/6 Beyoğlu İstanbul

Elektronik yollarla (e-posta üzerinden) yapılacak başvurularda, ıslak başvurunun PDF formatında taranması ve [email protected]m e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Başvurularda ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası, Talep konusunun bulunması zorunludur. Yasal temsilci tarafından yapılacak başvurularda özel yetki içeren noter onaylı vekâletname veya yasal temsil yetkisini gösterir belgelerin (örn; onaylı vesayet kararı), tüm başvurularda, varsa talebinizi destekleyici belgelerin, özellikle zararınızın veya aleyhinize bir sonucun doğduğunu beyan ettiğiniz durumlarda bu durumu gösteren belgelerin başvuru ile birlikte iletilmesi zorunludur.

Form ile gönderilen talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak cevaplandırılacaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurul tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Başvuruda; bilgilerin eksik veya yanlış paylaşılması, talebin açık ve anlaşılır bir şekilde dile getirilmemiş olması, talebi destekleyici nitelikteki belgelerin hiç veya gereği gibi iletilmemesi, vekil suretiyle yapılan başvurularda vekaletname suretinin eklenmemesi gibi durumlarda, taleplerinizi karşılamakta güçlük yaşayabiliriz ve araştırma sürecinde gecikmeler olabilir. Bu nedenle haklarınızın kullanımında bu hususlara riayet etmeniz önem arz etmektedir. Aksi durumda yaşanacak gecikmelerden şirketimiz sorumlu olmayacaktır. Hatalı, gerçeğe/hukuka aykırı, kötüniyetli başvurular karşısında şirketimizin yasal hakları saklıdır.

Güncelleniyor…
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.