Pratik Felsefe Yazıları

7,00 -30%

Savaş, Namus Cinayeti, Ahlak, Ölüm, Asimilasyon, İktidar

Felsefe toplumsal olana yabancılaştıkça yön duygusunu da kaybedecektir.

Ötenazi, esnaf ahlakı, asimilasyon, iktidar, namus cinayetleri ve çağımız savaşlarını ele alan Pratik Felsefe Yazıları, günümüz insanının maruz kaldığı ya da bizzat rol üstlendiği olgulara yakından bakıyor:

Stokta yok

Stok kodu: 9786055904326 Kategoriler: ,

Savaş, Namus Cinayeti, Ahlak, Ölüm, Asimilasyon, İktidar

Felsefe toplumsal olana yabancılaştıkça yön duygusunu da kaybedecektir.

 Sokrates’ten bu yana felsefenin yöneldiği ana konulardan biri, toplumsal doku ile birey arasındaki gerilimdir. Ötenazi, esnaf ahlakı, asimilasyon, iktidar, namus cinayetleri ve çağımız savaşlarını ele alan Pratik Felsefe Yazıları, günümüz insanının maruz kaldığı ya da bizzat rol üstlendiği olgulara yakından bakıyor:

Ötenazi bir hak olarak düşünülebilir mi? Esnaf ahlakının belirleyiciliği etik tartışmada nasıl bir yer tutar? Asimile etmeye çalışan ile asimile olanın tavrı karşılıklı olarak birbirini nasıl etkiler? İktidar neyin üstünü örtmektedir? Namus cinayetleri şiddet kültürünün neresine oturuyor? Savaşların perde arkasında nasıl bir ekonomi-politik var?

Pratik Felsefe Yazıları çoğu zaman gözümüzü kaçırdığımız sorunların içinden, felsefe olmaksızın çıkamayacağımızı gösteren bir kitap.

Dizi

İlk basım tarihi

Ocak 2011

ISBN

978-605-5904-32-6

Editör

Kapak tasarımı

Sayfa sayısı

167

Kapak resmi

Pavel Filonov

Boyutlar

13×19,5 cm

Kâğıt

70 gr. Enso

Kapak

230 gr. Amerikan bristol

Author Picture

Sinan Özbek

1961’de Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde yüksek öğrenime başladı. Öğrencilik yıllarında gazetecilik yaptı. Yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı ve yine aynı programda doktora öğrencisi oldu. Doktora yeterlilik sınavını verdikten sonra Almanya’ya gitti. Çeşitli işlerde çalıştı. Volkshochschule’de dersler verdi ve Goethe Üniversitesi’nin felsefe derslerini takip etti. 1993’te İstanbul Üniversitesi’nden felsefe doktoru unvanı aldı. 1996’da Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün kurulması amacıyla Türkiye’ye döndü. 1997’de Felsefelogos dergisini çıkarmaya başladı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2007’de 1959’dan beri yayımlanan felsefe dergisi Das Argument’in bilim kuruluna seçildi. 2009’da Felsefe ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Derneği’nin (FESATODER) kuruluşunda yer aldı ve başkanı oldu. Halen Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanıdır.

Güncelleniyor…
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.