Ortaçağ Yazıları

40,60 -30%

“Gerçek Renaissance’lar daha baştan ‘gerçek’ ortaçağları gerektiriyor.”

Ortaçağ Yazıları ortaçağın yüzeysel genellemelerle anlaşılamayacak kadar çokboyutlu olduğunu ortaya koyan bir kitap.

Stokta yok

Stok kodu: 9786055904302 Kategoriler: ,

“Gerçek Renaissance’lar daha baştan ‘gerçek’ ortaçağları gerektiriyor.”

Adı çıkmış bir çağdır ortaçağ. “Karanlık” nitelemesi her zaman yanı başında durur. Üniversitelerinden çok, engizisyon mahkemeleriyle anılır. Tanrı düşüncesinin her yere sirayet etmiş olması felsefi bir tartışmanın olabileceğini akıllara getirmez. Antikçağa ve modern zamanlara olan uzantılarının görülmesindense araya girip tarihi kesintiye uğratmış bir dönem gözüyle bakılır ona. Bu bakımdan, âdeta bilinçaltına itilmiş bir çağdır ortaçağ.

Oysa hangi ortaçağ sorusu bütün görkemiyle yanıtlanmayı bekliyor. Entelektüellerin ortaçağı mı, yoksa Kiliseninki mi? Üniversitelerin ortaçağı mı, Aydınlanma’nın ortaçağ imgesi mi? Hangi soruyu yanıtladığınıza göre değişen bir görünüm sergileyecektir ortaçağ. Ortaçağ Yazıları ortaçağın yüzeysel genellemelerle anlaşılamayacak kadar çokboyutlu olduğunu ortaya koyan bir kitap.

Dizi

İlk basım tarihi

Temmuz 2011

ISBN

978-605-5904-30-2

ISBN (e-kitap)

978-605-9851-41-1

Editör

Kapak resmi

Albrecht Dürer

Sayfa sayısı

349

Boyutlar

13×19,5 cm

Kâğıt

60 gr. Enso

Kapak

230 gr. Amerikan bristol

Author Picture

Betül Çotuksöken

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü 1972’de bitirdi. Özel Darüşşafaka Lisesi’nde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı (1972-1978). İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde Yabancı Dil Eserleri Sınıflandırma Servisi’nde çalıştı (1978-1982). İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sistematik Felsefe ve Mantık Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak girdi (1982). 1984’te felsefe doktoru, 1987 yılında yardımcı doçent, 1988’de doçent, 1996’da da aynı üniversitede profesör oldu. 2000 yılında Maltepe Üniversitesi’nin kadrosunda yer aldı, 2004’te Felsefe Bölümü’nü kurdu. Maltepe Üniversitesi’nde İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (2005) ile Prof. Dr. Nermi Uygur Kitaplığı’nın (2006) kuruluşuna öncülük etti. Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonu’na 2003 yılında üye olarak seçildi, burada başkan yardımcılığı yaptı; Yönetim Kurulu üyeliği halen sürmektedir. XXV. Dönem UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Felsefe İhtisas Komitesi üyeliğinde bulundu. Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, Maltepe İlçe İnsan Hakları Kurulu üyesi, Türkiye Felsefe Kurumu başkan yardımcısı, Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu ve Darüşşafaka Cemiyeti Eğitim Komisyonu üyesi, Çelikel Eğitim Vakfı Danışma Kurulu üyesi, Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Danışma Kurulu üyesi olan Betül Çotuksöken’in felsefe alanında yazdığı, editörlüğünü yaptığı ya da Türkçeye çevirdiği çok sayıda kitabı ve makalesi vardır. Çalışmalarını son yıllarda özellikle insan eksenli varlık felsefesinde yoğunlaştırmış ve bu bağlamda “antropontoloji” kavramını yaratmıştır.

Güncelleniyor…
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.